28-29 Okt 2017. Sungai Besi, KL

Minggu lepas akhirnya saya berjaya juga attend kelas Sifu Jamal. Setelah sekian lama mengidam. Harganya mahal & bila selesai buat payment, saya terdiam sekejap. Tanya pada diri, betul ke apa yang aku buat. Total kos yang saya harus keluarkan hampir RM 16 k. Kelas untuk setahun, tak termasuk kos pergi & hotel. Tapi bayar dah bayar. Cakap banyak pun tak guna. Yeah..

Hari pertama.

Banyak perkara baru yang saya belajar. Sangat baru. Betul-betul buka mata saya. Bagaimana student-student Sifu Jamal yang buat sales ratus-ratus ribu, semuanya dibongkarkan. Saya tak tahu macam mana dengan saya, tapi saya yakin saya juga boleh. Bila & bagaimana itu kita serah pada Tuhan.

First day, belajar konsep. Apa yg FB boleh bantu untuk naikkan sales. Rupanya saya masih jaguh kampung kalau nak dibandingkan dengan orang lain. Betullah orang cakap, hidup ini jangan rasa diri sentiasa bagus. Kalau kita rasa macam tu, sebenarnya beratus orang lagi bagus dari kita, mungkin kita je tak jumpa lagi.

Hari kedua.

Lebih banyak praktikal. Buat terus. Result masih kelaut. Tapi baru mula, kena banyak lagi belajar & bersabar. Saya betul-betul terinspirasi unutk jadi seperti senior-senior lain. Ilmu yang baru bagi saya. Hari ini baru saya faham di mana logiknya setiap ‘sebab sales’ itu berlaku. Selama ini, kadang saya rasa ramai yang ‘overclaim’, gebang tentang sales ratus-ratus ribu. Mungkin untuk ‘up’kan nama atau ada agenda lain. Tapi lepas selesai kelas 2 hari ini, semuanya clear. Memang boleh, dengan syarat kena buat sampai jadi. Saya dah ‘invest’ puluhan ribu ringgit kali ini. Dan tak sabar nak tengok result dia.

Jom, buat sampai jadi.